BARÁTKOZZ!

Ha igazán jót akarsz magadnak...

  Drégelyvár - Diósjenő

                            2011. július 9. (szombat)


Találkozó:  Budapest, Nyugati pu.

A vonat 7:07-kor indul (Vác gyorsított, az első kocsiba szálljatok!)                      Vácra érkezik 8.49 (Vácnál át kell szállni Diósjenő felé)
Jegyedet Drégelyvár-ig vedd meg (Ne retúrt!!!)

A teljes árú jegy oda 1470Ft, Diósjenőről a vonat jegy vissza a Nyugatiba 1280Ft

Útvonal: Drégelyvár - Karajsó - Pénzásás - Kőember - Csánki-kert  - Hugó-villa - Kámor - Kun-forrás  - Závoz nyereg- Kőszirt - Gyilkos kút - Diósjenő

Táv 16 km (ha jól számolta a program és nem tévedünk el)

Programról még annyit..
Próbáltam össze szedni olyan helyeket ahol szép kilátás van a tájra.. már ha az időjárás is engedi.. Gps viszek.. így akit érdekel geocaching is lehet közbe.. nem rohanós túra lesz mert Diósjenőről azé remélem az utolsó vonatot csak elérjük (ez vicc volt)

Mi a geocaching:
Maga a geocaching az USA-ból indul el, amikor 2000. május 3-án Dave Ulmer elhelyezte az első ládát. Maga a játék ugyan már 150 éves múltra tekint vissza, abban pedig csak a földrajzilag nevezetes pontokról szóló írásbeli közlésekre hagyatkoztak a játék résztvevői. A mai modernebb változat a GPS-re hagyatkozik, és nem csak kimondottan nevezetes pontok koordinátáit tartalmazza, hanem bármely helyet, ami valamiért megfogta az oda ládát elhelyezőt. A GPS azonban nem jelent egyértelműen könnyebbséget! Az erre használatos szabadidős GPS készülékek pontossága 10 méter nagyságrendű, ráadásul a láda elhelyezője és az azt újra és újra elrejtő turisták a lehető legnagyobb precizitással igyekeznek azt ismét elrejteni.

A játék egyébként az egész világon meghódította a turistákat. Magyarországon 2001. június 24-én helyezték el az első ládát, 2009. szeptemberére már 2600-at számláltak. A legújabban elhelyezett ládák listáját folyamatosan frissítve a geocaching.hu oldalon teszik közzé.

Ha a társaság is szeretné.. útközben közösen elrejtünk egy ládát :)

Üdv Fidi
email: fidi.radio@gmail.com
Telefonszám privát üzenetben elkérhető :)

A túra útvonalának változásának jogát fenntartom :) Túrával kapcsolatba bárkinek ötlete észrevétele van nyugodtan írjon.. 07.07 estig változhat a kiírás :) A túrán fotó és videó is készülhet rólad..


Nyomtatás


Közvetített túra, ami azt jelenti, hogy nem én vagyok a szervező. Kérdéseidet azért nekem is felteheted az alábbi elérhetőségek valamelyikén: +3620/802-8221  vagy  a1naptar@gmail.com     (Anita)

Kalandorok Ne kíméljenek!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 6
Heti: 73
Havi: 229
Össz.: 229 563

Látogatottság növelés
Oldal: Kirándulás Drégelyvár - Diósjenő júli.9./2011
BARÁTKOZZ! - © 2008 - 2024 - baratkozz.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »